1e Kok

Departement Hofmaarschalk 36 Den Haag

Wij zijn op zoek naar een ervaren collega met een gedreven, vakkundige en gepassioneerde aanpak als 1e kok. Vind je het belangrijk om met eerlijke en duurzame producten te werken en je hierin te blijven ontwikkelen, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Keuken

Functie

Je komt in een hecht team terecht onder leiding van de Chef kok met ondersteuning van een keukenassistent. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en in teamverband bereiden van uiteenlopende gerechten en maaltijden voor de Koninklijke Familie en haar gasten tijdens verschillende gelegenheden. Binnen ons team werken we met duidelijke kaders, mooie producten en de juiste middelen.

Je onderhoudt dagelijks contact met leveranciers en draagt mede zorg voor het schoonhouden van de keukens, magazijnen, apparatuur en keukenartikelen.

De keukenbrigade is op meerdere locaties (in verschillende “keukens”) inzetbaar.

Profiel

De ideale kandidaat:

 • is in het bezit van vakdiploma’s op mbo niveau 3-4
 • heeft aantoonbare ervaring in het hogere segment
 • heeft kennis van de internationale recepturen en benamingen
 • heeft kennis van de HACCP-normen en het naleven daarvan
 • kan verantwoord inkopen en weet op een duurzame manier te werken
 • kan in teamverband werken en beschikt over goede contactuele eigenschappen
 • heeft vaardigheid in het begeleiden van keukenpersoneel
 • is flexibel inzetbaar (qua werk- en verloftijden) en is initiatiefrijk
 • is nauwkeurig, zelfstandig, verantwoordelijk en kwaliteitsbewust
 • kan wensen en instructies goed omzetten in een mooi product, binnen de geplande tijd
 • is in het bezit van een rijbewijs-B

Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, aanpassingsvermogen, organiseren van eigen werk, interne klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.051,12 bruto per maand, exclusief toelage onregelmatige dienst, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het Departement Hofmaarschalk (HOFM). Dit departement is belast met het leveren van optimale ondersteuning aan de principalen, zowel privé als zakelijk, op het gebied van huishoudelijke en logistieke/facilitaire ondersteuning en het verzorgen van de hotelfunctie en van evenementen. Meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis kunt u vinden op www.koninklijkhuis.nl.

Herken jij je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief en CV voor 22 oktober 2021 via vacature@dkh.nl. Voor informatie kan je contact opnemen met Yvonne Menko, Managementadviseur van de afdeling P&O van de Dienst van het Koninklijk Huis, via bovenstaand e-mailadres. Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De Dienst van het Koninklijk van het Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.