Archiefbewerker

Koninklijke Verzamelingen 36 Den Haag

Voor de Koninklijke Verzamelingen (KV) zijn we voor een meerjarenproject op zoek naar een Archiefbewerker! Werk je zelfstandig en nauwkeurig en ben je analytisch ingesteld? Dan zoeken we jou! Het opstellen van bewerkingsplannen en het maken van inventarissen waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat wordt in deze functie gevraagd. De Koninklijke Verzamelingen beheren meer dan 3 km archief over een periode van de 13e eeuw tot nu. In dit archief ligt de geschiedenis van de Koninklijke Familie besloten. Een deel van de archieven is nog niet volledig ontsloten en heeft een nadere bewerking nodig. Dit varieert van een volledige herordening tot verbetering van de kwaliteit van de inventarissen. Ben jij de ervaren archiefbewerker die dit samen met ons kan doen?

Profiel:

  • hbo werk- en denkniveau, met voorkeur een afgeronde opleiding archivistiek B;
  • minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • vaardigheden met het lezen van oud schrift;
  • goede kennis van de moderne talen: Engels, Frans en Duits;
  • ervaring met informatiesystemen, bij voorkeur met Adlib;
  • vaardigheid in het alert en uiterst discreet reageren op en omgaan met vertrouwelijke zaken;
  • vermogen om gedisciplineerd en nauwkeurig te werken en bent goed in staat om het eigen werk te organiseren.

“Het is geweldig om met zo’n rijke en unieke collectie te kunnen werken”

—Archivist

Organisatie
De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.


Koninklijke Verzamelingen
De Koninklijke Verzamelingen beheren de archieven van het Huis Oranje-Nassau en die van de Hoforganisatie, de bibliotheek, de museale collecties en de documentaire verzamelingen. Met het oog op een duurzaam beleid ten aanzien van het bijeenbrengen, behouden en benutten en (online) ontsluiten van de diverse collecties behoren collectieregistratie, conservering, depotbeheer, schadepreventie, de registratie van het omvangrijke bruikleenverkeer en het vergroten van de externe zichtbaarheid tot de kerntaken van de diverse afdelingen. Daarnaast zijn de KV verantwoordelijk voor de openstelling van Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde.

Aanbod
Het betreft een functie voor 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.546,17 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.

Solliciteren?

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor 21 juli via vacature@dkh.nl t.a.v. Sara Visser, Managementadviseur P&O. Voor informatie kun je contact opnemen met Sara Visser via vacature@dkh.nl.