Beveiliger

Afdeling Portiers-bewakers van het Departement Hofmaarschalk 36 Den Haag

Wil jij je inzetten voor goed beveiligde paleizen en ben je daarnaast de ideale gastheer of gastvrouw? Ben jij alert en blijf jij kalm onder druk? Weet jij het verschil te maken als het er echt toe doet? En ben je daarnaast communicatief vaardig en gastgericht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Bij de Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) is geen dag hetzelfde. Als Portier-bewaker werk je in onregelmatige diensten 24/7 op Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch, waarbij hectiek en rustige momenten elkaar afwisselen. De veiligheid en de gastvrijheid van jouw locatie is je primaire zorg. Daarnaast zorg je ervoor dat personeel en bezoekers zich welkom voelen en ben jij de ideale gastheer of gastvrouw. Je bent de ogen en oren op jouw locatie. Je weet risico’s in te schatten, waarbij je rekening houdt met de actualiteiten en ontwikkelingen in de maatschappij. Dit doe je onder andere door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles, controles op in- en uitgaande goederen, het afhandelen van de inkomende poststroom, en het bedienen/bewaken van de apparatuur in de centrale meldkamer voor de gebouwbeveiliging. Daarnaast kun je tijdens evenementen worden ingezet voor ondersteunende werkzaamheden binnen onze organisatie.

Profiel

De ideale kandidaat:

 • bezit een mbo-2 diploma beveiliging, of heeft deze opleiding bijna afgerond
 • bezit een BHV- + AED-certificaat en BBMI, of is bereid dit te behalen
 • is bereid een of meer opleidingen te behalen die intern benodigd zijn voor de functie
 • heeft kennis van (veiligheids)voorschriften, protocollen en procedures
 • bezit het rijbewijs B
 • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal en kennis van de Engelse taal en kan omgaan met het MS Office pakket
 • is representatief, gastvrij, heeft een enthousiaste uitstraling en goede contactuele eigenschappen
 • heeft een flexibele instelling en vindt het geen probleem te werken op verschillende locaties en op onregelmatige tijden (zoals weekenden, nachten en op feestdagen)
 • is probleemoplossend en stressbestendig
 • beschikt over een goede fysieke conditie
 • kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • is bereid ondersteunende werkzaamheden te verrichten

Voor deze functie wordt mbo werk- en denkniveau gevraagd. Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, aanpassingsvermogen, organiseren van eigen werk, interne klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.887,46 bruto per maand, exclusief 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vaste maandelijkse toelage i.v.m. de onregelmatige diensten van € 37,50 , een onregelmatigheidstoelage die, afhankelijk van het rooster, gemiddeld tussen de 20% en 25% bedraagt, een forensenvergoeding en 166 verlofuren per jaar. De hoofdstandplaats is Den Haag.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) ondersteunt de Koning, Koningin Máxima en Prinses Beatrix zowel in hun werk als privé. Ook ondersteunt de DKH de andere leden van het Koninklijk Huis bij hun werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis. De bijna 300 medewerkers van de DKH werken in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en omgeving en Baarn. De Dienst is opgebouwd uit een aantal afdelingen (‘departementen’), ieder met een eigen specialisme of deskundigheid. Samen werken we aan één en hetzelfde doel: het ondersteunen van de Koning en de andere leden van het Koninklijk Huis, zodat zij hun rol in binnen- en buitenland optimaal kunnen vervullen. Meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis kun je vinden op www.koninklijkhuis.nl.

Departement Hofmaarschalk

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het Departement Hofmaarschalk. Dit departement is belast met het leveren van optimale dienstverlening, zowel privé als zakelijk, op het gebied van huishoudelijke en logistieke/facilitaire ondersteuning, het verzorgen van de hotelfunctie en van evenementen. Het team Portiers-bewakers bestaat uit enthousiaste en goed op elkaar ingespeelde collega’s en staat dagelijks klaar voor de optimale dienstverlening op een van de Paleizen.

Herken jij je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief en CV voor 30 juli 2022 via vacature@dkh.nl. Voor informatie kun je contact opnemen met Yvonne Menko, Managementadviseur P&O van de Dienst van het Koninklijk Huis, via bovenstaand e-mailadres. Een veiligheidsonderzoek en een aanstellingskeuring maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in ons team.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.