Communicatie en marketing professional

Koninklijke Verzamelingen 32 Amsterdam

Functie

Wij zijn voor het Koninklijk Paleis Amsterdam (KPA) op zoek naar een gedreven collega met een duidelijke visie op communicatie en marketing.

Het KPA is het officiële ontvangstpaleis van het staatshoofd en één van de meest iconische historische gebouwen van ons land. Het Paleis is het grootste deel van het jaar opengesteld voor publiek, onder de auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. In 2022 ontvingen wij ruim 200.000 Nederlandse en buitenlandse bezoekers. Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen in Den Haag zijn in de zomermaanden geopend, waarbij verdere ontwikkeling een belangrijk speerpunt is. Jouw creatieve inzet zorgt voor meer bekendheid van de openstellingen en de publieksprogramma’s. Het bereiken van een breed en divers publiek is daarbij een belangrijke doelstelling voor de komende jaren.

Binnen ons ambitieuze team ben ben jij de communicatie en marketing professional. Je hebt hart voor mensen en processen en beweegt je makkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving. Vanuit jouw ervaring werk je geïntegreerde communicatie- en marketingstrategieën uit en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid. Maar tegelijk heb je er ook plezier in bezig te zijn met praktische werkzaamheden, zoals het uitzetten van campagnes, het verzorgen van publicaties en het maken van creatieve content voor social media en de website. Daarbij stel je hoge eisen aan de kwaliteit van de producten en diensten die je levert.

Profiel

De ideale kandidaat:

 • is energiek, nieuwsgierig en creatief
 • heeft een duidelijke visie en weet die op anderen over te brengen
 • werkt graag zelfstandig, in de context van een team
 • staat sterk in de schoenen, heeft doorzettingsvermogen en gaat uitdagingen niet uit de weg
 • is geïnteresseerd in geschiedenis, kunst en cultuur
 • heeft een voortreffelijke taalvaardigheid (Nederlands – Engels) in woord en geschrift en een vlotte pen

En heeft:

 • minimaal 5 jaar ervaring als communicatie- en marketingprofessional, liefst binnen het culturele veld
 • een goed netwerk in het werkveld en kennis van de nieuwste ontwikkelingen daarin
 • vaardigheid in het vertalen van strategische doelstellingen naar concrete acties en kwalitatief hoogwaardige producten
 • ervaring met digitale systemen (bijv. ticketing, CMS, Google Analytics, SEO) en sociale media
 • een sterk analytisch vermogen
 • het vermogen om efficiënt en planmatig te werken, ook onder tijdsdruk
 • vaardigheid in het aansturen van externe partijen
 • oog voor politieke en maatschappelijke gevoeligheden

Voor deze functie wordt WO werk- en denkniveau gevraagd met een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie en marketing. Daarnaast zijn gevoel voor humor, verhoudingen en discretie belangrijk.

Aanbod

Het betreft een functie voor 32 uur per week. Binnen het functiehuis is deze functie ingedeeld in het cluster Advies, salarisschaal 12. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 6.045,65 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering. De hoofdstandplaats is Amsterdam. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het departement Koninklijke Verzamelingen (KV). De KV beheren de archieven van het Huis Oranje-Nassau en die van de Hoforganisatie, de bibliotheek, de museale collecties en de documentaire verzamelingen. Daarnaast is het departement KV verantwoordelijk voor de Openstelling van Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen en draagt zorg voor de uitvoering van de Openstelling KPA onder auspiciën van de Stichting KPA.

Herken je je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 20 januari 2023 via vacature@dkh.nl t.a.v. Yvonne Menko.

Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De Dienst van het Koninklijk Huis en Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam stellen zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.