Conservator

Koninklijke Verzamelingen 32 Den Haag

Voor de Koninklijke Verzamelingen (KV) zijn we op zoek naar een conservator! Met je collega’s uit het team Collecties & Presentatie draag je zorg voor de collecties van het Huis van Oranje-Nassau. De collecties zijn omvangrijk en omspannen vele eeuwen en disciplines: van historische voorwerpen en kunstnijverheid tot beeldende kunst. Jij wordt medeverantwoordelijk voor het beheer, de registratie en de ontsluiting van de aan jou toevertrouwde deelcollecties. Door te onderzoeken, documenteren en presenteren maak je de objecten toegankelijk voor een breed publiek. Je bent een wetenschappelijk geschoold kunsthistoricus met een gedegen kennis van Nederlandse kunst en kunstnijverheid in de context van de Nederlandse geschiedenis. Als geen ander willen we van jou het verhaal achter de collecties horen. Je bent een gepassioneerd verteller, die in staat is objecten en onderwerpen te belichten vanuit meerdere perspectieven. Vanuit je museale ervaring lever je een actieve bijdrage aan tentoonstellingen van instellingen in binnen- en buitenland op het gebied van uitgaande bruiklenen. Daarnaast ligt de nadruk in de functie voor de komende jaren ook op collectieregistratie en praktisch collectiebeheer, waarbij een hands-on mentaliteit essentieel is. Je draagt daarnaast bij aan het KV-beleid op het gebied van selectie, aanwinsten, zichtbaarheid en presentatie van collecties.

“Wij ontsluiten de historische verzamelingen voor een gevarieerd publiek”

—Hoofd Collecties en Presentatie

Profiel:

  • heeft academisch werk- en denkniveau en een afgeronde universitaire opleiding Kunstgeschiedenis of een vergelijkbare opleiding;
  • heeft minimaal drie jaar praktische museale werkervaring;
  • heeft een gedegen kennis van het beheren en ontsluiten van collecties;
  • is op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het museale werkveld en heeft daarin een uitstekend netwerk;
  • is vaardig in het gebruik van digitale registratiesystemen, bij voorkeur Adlib;
  • heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal en ten minste van de Engelse taal;
  • is vaardig in het omgaan met vertrouwelijke zaken;
  • is vaardig in het in- en extern vertegenwoordigen van de Koninklijke Verzamelingen met de passende omgangsvormen;
  • heeft visie en het vermogen om - ook onder tijdsdruk - nauwgezet en planmatig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband.

Organisatie
De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken circa 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.


Koninklijke Verzamelingen
De Koninklijke Verzamelingen beheren de museale collecties en de archieven van het Huis Oranje-Nassau, de bibliotheek, en de documentaire verzamelingen. Zij stellen Koninklijk Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde zo veel mogelijk open. Met het oog op een duurzaam beleid ten aanzien van het bijeenbrengen, behouden en benutten en (online) ontsluiten van de diverse collecties behoren collectieregistratie, conservering, depotbeheer, schadepreventie, de registratie van het omvangrijke bruikleenverkeer en het vergroten van de externe zichtbaarheid tot de kerntaken van de diverse afdelingen. Daarnaast zijn de KV verantwoordelijk voor de openstelling van Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde.

Aanbod
Het betreft een functie voor 32 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.622,90 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 14 juli 2021 via vacature@dkh.nl t.a.v. Sara Visser.

Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.