(Junior) Conservator Fotografie

Koninklijke Verzamelingen 24 Den Haag

Voor de Koninklijke Verzamelingen (KV) zijn we op zoek naar een junior conservator fotografie! Met je collega’s uit het team Collecties & Presentatie draag je zorg voor de fotografiecollecties van het Huis van Oranje-Nassau. De collecties zijn omvangrijk en divers: van vroege 19e eeuwse fotografie tot recente opnames van portretfotografie, van natuur en infrastructuur tot de privecollectie. Jij wordt medeverantwoordelijk voor het beheer, de registratie en de ontsluiting van de aan jou toevertrouwde deelcollectie. Door te onderzoeken, documenteren en presenteren maak je de fotografiecollectie toegankelijk voor een breed publiek.

Je bent wetenschappelijk geschoold met een gedegen kennis van en ervaring met fotografie in de context van de Nederlandse geschiedenis.Vanuit je museale ervaring lever je een actieve bijdrage aan tentoonstellingen van instellingen in binnen- en buitenland op het gebied van uitgaande bruiklenen. Je draagt bij aan het KV-beleid op het gebied van selectie, aanwinsten, zichtbaarheid en presentatie van de fotografiecollectie. Daarnaast ligt de nadruk in de functie voor de komende jaren ook op collectieregistratie en praktisch collectiebeheer, waarbij een hands-on mentaliteit essentieel is.

Profiel

De ideale kandidaat:

  • heeft academisch werk- en denkniveau en een afgeronde universitaire opleiding Kunstgeschiedenis of een vergelijkbare opleiding op het gebied van fotografie
  • heeft aantoonbare praktische werkervaring op het vakgebied
  • heeft een gedegen kennis van het beheren en ontsluiten van (fotografie)collecties
  • is op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en heeft daarin een uitstekend netwerk
  • is vaardig in het gebruik van digitale registratiesystemen, bij voorkeur Axiell Collections
  • heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van andere moderne talen is een pre
  • is vaardig in het omgaan met vertrouwelijke zaken
  • is vaardig in het in- en extern vertegenwoordigen van de Koninklijke Verzamelingen met de daarbij passende omgangsvormen
  • heeft visie en het vermogen om - ook onder tijdsdruk - nauwgezet en planmatig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband.

Aanbod

Het betreft een functie voor 24 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal

€ 3.608,64 en maximaal € 6.227,02 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) ondersteunt de Koning, de Koningin en Prinses Beatrix zowel in hun werk als privé. Ook ondersteunt de DKH de andere leden van het Koninklijk Huis bij hun werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis. De ruim 300 medewerkers van de DKH werken in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en omgeving en Baarn. De Dienst is opgebouwd uit een aantal afdelingen (‘departementen’), ieder met een eigen specialisme of deskundigheid. Samen werken we aan één en hetzelfde doel: het ondersteunen van de Koning en de andere leden van het Koninklijk Huis, zodat zij hun rol in binnen- en buitenland optimaal kunnen vervullen. Meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis kun je vinden op www.koninklijkhuis.nl.

Koninklijke Verzamelingen

De Koninklijke Verzamelingen beheren de museale collecties en de archieven van het Huis Oranje-Nassau, de bibliotheek, en de documentaire verzamelingen. Zij stellen Koninklijk Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde zo veel mogelijk open. Met het oog op een duurzaam beleid ten aanzien van het bijeenbrengen, behouden en benutten en (online) ontsluiten van de diverse collecties behoren collectieregistratie, conservering, depotbeheer, schadepreventie, de registratie van het omvangrijke bruikleenverkeer en het vergroten van de externe zichtbaarheid tot de kerntaken van de diverse afdelingen. Lees hier meer.

Herken je je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 15 mei 2023 via vacature@dkh.nl t.a.v. Yvonne Menko.

Zowel junior conservatoren als conservatoren worden uitgenodigd te reageren. Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in onze medewerkers.