Parkwachter/Faunabeheerder Paleispark

Kroondomein Het Loo 36 Apeldoorn

Ben jij de nieuwe Faunabeheerder die we zoeken en vind je het leuk om toezicht te houden in (en vooral op de bezoekers van) het Paleispark? In deze mooie uitdagende functie treed je op als “gastheer” of “gastvrouw” door o.a. het publiek op een correcte wijze te woord te staan, door excursies te begeleiden van uiteenlopende groepen en voorlichting en educatieve informatie te geven aan de bezoekers van het Paleispark. Ook draag je zorg voor het beheer van de infrastructuur en voor het wildbeheer binnen het Paleispark en verricht je eerstelijns onderhoud. Dit doe je door bijvoorbeeld wandelroutes te markeren en zorg te dragen voor bewegwijzering, door reparaties aan afrasteringen uit te voeren en door achtergelaten afval op te ruimen. Daarnaast controleer je de houtafvoer uit het Paleispark en rapporteer je aan het Hoofd Terreinbeheer over geconstateerde onregelmatigheden en los je dit waar mogelijk zelf op.

Profiel

De ideale kandidaat:

  • heeft kennis van de binnen Kroondomein Het Loo voorkomende flora en fauna en gedegen kennis van bos- en natuurbeheer en -ontwikkeling;
  • heeft kennis van de “groene” wetten, in het bijzonder de Wet Natuurbescherming en de milieuwet- en -regelgeving;
  • is vaardig in het toepassen van EHBO en BHV en in het gebruik van EHBO-hulpmiddelen, waaronder de Automatische Externe Defibrillator;
  • vindt het leuk om voorlichting te geven en kennis/informatie over te dragen en weet het publiek van het Paleispark klantvriendelijk te benaderen;
  • is vaardig in het selecteren van wild voor het afschot en in het uitvoeren van dat afschot;
  • weet op de juiste manier handhavend op te treden;
  • is een teamspeler, maar plant ook zelfstandig eigen werkzaamheden en voert deze uit;
  • is flexibel inzetbaar en werkt vanuit een dienstverlenende instelling.

Voor deze functie wordt mbo werk- en denkniveau gevraagd. Je dient te beschikken over een jachtakte, een certificaat Gekwalificeerd Persoon wildhygiëne en een BOA-akte domein 2 of bent bereid deze te halen. Competenties die je nodig hebt om de functie succesvol in te vullen zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, aanpassingsvermogen, organiseren van eigen werk, interne klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Aanbod

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.112,14 bruto per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De standplaats is Apeldoorn. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.

Kroondomein Het Loo bestaat uit de boswachterijen Uddel en Gortel, samen Het Kroondomein, en de boswachterij Hoog Soeren en Het Paleispark, samen Het Staatsdomein. Het beheer, onder leiding van de Rentmeester, betreft onder meer de exploitatie van de bos- en natuurgebieden. In het Paleispark is men in het kader van het onderhoud belast met alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van bos-, landschaps- en natuurbeheer, alsmede met het optreden als gastheer voor bezoekers. Meer informatie over de Dienst van het Koninklijk Huis is te vinden op www.koninklijkhuis.nl.

Herken je je in dit profiel?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatiebrief en cv voor 14 januari 2022 via vacature@dkh.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein van den Heuvel, Managementadviseur P&O, via bovenstaand e-mailadres. Een veiligheidsonderzoek en aanstellingskeuring maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien wij graag weerspiegeld in ons team.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.